Verhuizen met kinderen

Verhuizen met kinderen behoeft extra zorg en aandacht. Zij moeten hun vertrouwde buurt, vriendjes en school achterlaten. Het kan voor een kind spannend zijn om opnieuw een plekje te vinden in zijn of haar nieuwe buurt. Als expert op het gebied van verhuizingen voorzien wij ouders graag van een aantal verhuis tips

Download hier de kleurplaat!

Wanneer vertelt u over de verhuizing?

Het is belangrijk voor het kind om niet te vroeg te vertellen over de verhuizing. Jonge kinderen kunt u het best vertellen over de verhuizing als er al veel zaken concreet zijn. Het is voor hen prettig als u kunt vertellen: daar gaan we wonen, daar is de peuterspeelzaal en daar gaan we straks onze boodschappen doen. Oudere kinderen kunt u wat eerder op de hoogte brengen van de verhuizing. Voor hen is het juist prettig als ze betrokken worden bij de voorbereidingen en hier samen met u naartoe kunnen werken.

Verhuizen met kinderen: de voorbereiding

Nadat een kind te horen heeft gekregen dat jullie gaan verhuizen, is het goed om samen dingen te gaan ondernemen als voorbereiding op de verhuizing. Het huis kan worden bekeken, de buurt kan worden verkend en de nieuwe school kan alvast een keer bezocht worden. Wanneer de verhuizing nadert kan het kind helpen bij het inpakken van de eigen spullen. Voor kleine kinderen kan het goed zijn om samen wat kleine dingen in een rugzakje te stoppen wat het kind bij zich mag houden tijdens de verhuizing. Zo hebben ze altijd iets vertrouwds bij de hand.

De daadwerkelijke verhuizing

Een verhuizing lijkt misschien de uitgelezen mogelijkheid voor een nieuwe kleur op de muur, nieuwe gordijnen en nieuwe meubels. Gaat u verhuizen met kinderen? Dan is het echter vaak beter om hier nog even mee te wachten. Er verandert namelijk al zoveel! Daarnaast is het raadzaam om zo lang mogelijk een kamer of plekje te houden waar het gezellig en vertrouwd voelt. Voor een kind is het prettig als er in de nieuwe woning ook zo snel mogelijk een dergelijke plek zal worden gecreëerd. Op deze manier kan hij de onrust van het verhuizen even ontvluchten.

Settelen

Na de verhuizing zal een kind langzaam zijn plekje gaan zoeken in zijn of haar nieuwe omgeving. Het kan verstandig zijn om het kind bij een club of vereniging aan te melden zodat hij of zij gemakkelijker in contact komt met leeftijdsgenootjes uit de buurt. Het ene kind heeft meer moeite met de verhuizing dan het andere kind. Daarom is het verstandig hem of haar goed in de gaten te houden. Prikkelbaarheid, neerslachtigheid en slapeloosheid kunnen signalen zijn dat het kind het moeilijk heeft. Na verloop van tijd zal ieder kind een plekje kunnen vinden in zijn of haar nieuwe omgeving. Jullie kunnen dan samen gaan genieten van jullie nieuwe huis!

Contact

De Brabantse Verhuiscentrale is specialist op het gebied van verhuizingen. U kunt bij ons terecht voor particuliere verhuizingen, internationale verhuizingen en bedrijfsverhuizingen. Eén van onze verhuisadviseurs komt voorafgaand aan de verhuizing graag bij u langs om de verhuizing met u door te spreken. Gaat u verhuizen met kinderen? Dan geven wij u graag een aantal tips om de verhuizing zowel voor u als voor uw kind(eren) prettig te laten verlopen. Bent u benieuwd naar de kosten en/of mogelijkheden van de Brabantse Verhuiscentrale? Vraag dan gerust vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.